Antwerpen door het oog van de stadsgidsen deel 3

Neen, de magie van Antwerpen eindigt niet aan de Singel. Verre van! Na de twee eerder verschenen bestsellers vertellen de Antwerpse stadsgidsen, die jaarlijks 140 000 bezoekers rondleiden, in dit boek alles over de fantastische zuidrand van Antwerpen.

We ontmoeten grote beroemdheden, zoals Karl Marx die zich bemoeide met de huizenbouw in Berchem, Julius Caesar en Napoleon, die in Hoboken oog in oog stonden, Auguste Rodin of een beroemde Antwerpenaar die de Chinezen een lesje wilde leren.

Ver hoeft u overigens niet te gaan om de wondere wereld van Zuidelijk Antwerpen te ontdekken: we verwijderen ons nooit verder dan 7 km van de stad en wedden dat u niet wist dat zich een heus natuurreservaat bevindt op nauwelijks 3 km van het Centraal Station?

Van de honderden beroemde sculpturen in Middelheim tot de voormalige ‘Stekskesdreef’ in Berchem, van de Zwarte God van Hoboken tot de ‘kinderen van de Craen’, van Tuur De Slijkschepper tot de geboorteplaats van Lange Wapper: dit boek leidt u van het ene straffe verhaal naar het andere, kriskras langs een massa boeiende plekjes die u absoluut niet mag missen. Andermaal wordt het geheel gelardeerd met veel anekdotes van de stadsgidsen, leuke weetjes, sappige verhalen en schitterende foto’s. 

Prijs : € 29,95, verkrijgbaar in de goede boekhandel.