NIEUW: Olympische Spelen in Antwerpen

(c) Sportimonium
(c) Sportimonium

Afbeeldingen: (C) Sportimonium.
In 2020 is het precies 100 jaar geleden dat de Olympische Spelen in Antwerpen plaats vonden. Dompel je samen met onze gids mee onder in de sportieve sfeer van de roerige jaren 20 en ontdek alles over deze grootse en moderne spelen.

De spelen vonden niet zomaar plaats in onze stad. Antwerpen kreeg deze spelen toegewezen als beloning voor bewezen moed tijdens WO I. Diamantairs en reders zamelden mee het broodnodige kapitaal in.

Op 16 maanden tijd was de organisatie een feit. Gent en Brussel stelden locaties ter beschikking voor de voetbalwedstrijden, Oostende voor het zeilen en Vilvoorde voor het roeien.
Deze spelen waren voor de Belgen een waar succes met heel wat behaalde medailles. In het voetbal werden ze zelfs wereldkampioen.
Wandel met ons mee in de wijk Kiel en ontdek de betekenis achter de Kampioenenstraat, de Atletenstraat, de VII-de Olympiadelaan, de Speer- en Marathonstraat en het Olympisch stadion van Beerschot.
Via deze link kan u de wandeling boeken (enkel groepen): https://www.visitantwerpen.be/nl/alle-wandelingen/olympische-spelen-in-antwerpen